Кайфуй із суші в Тернополі

Кайфуй із суші в Тернополі

Хрусткі овочі, насичена свіжа риба, рис – це все про суші, які полюбляє велика кількість людей. Якщо їх приготували за високими стандартами якості, то ніяких проблем точно не буде. Проте один невірний крок та страва може виявитися дуже калорійною, з великою кількістю натрію або жиру. Краще за все просто замовити суші разом із доставкою локшини й насолодитися неперевершеним смаком, аніж намагатися приготувати їх самостійно вдома та засмутитися через те, що суші виявилися не такими, як сподівалося, а рис досить переварений. Ця японська страва має великий попит в Східній кухні «Авокадо», ми використовуємо лише найсвіжіші інгредієнти високої якості та майстерність кращих у місті сушистів. Результат вартий очікування!

Чи калорійні суші?


Багато хто думає, що суші дуже калорійні, тому їх краще їсти не частіше, аніж кілька разів на місяць. Насправді традиційні рулети, які приготовлені з рису, норі, сирої риби та морських водоростей, малокалорійні. Тому їх можна їсти доволі часто, якщо шлунок добре впорається з такою їжею та людина дотримується всіх норм безпеки.

Наприклад, якщо хтось замовить собі суші з лосося та огірків, то отримає лише 231 калорію та приблизно 5 грамів жиру. Рулети з креветками містять в собі лише 200 калорій, тому дозволити собі таку страву може навіть людина, яка дотримується дієти. Щоб ще зменшити калорійність, можна просто прибрати рибу, залишити рис, норі, овочі та теж отримати задоволення від страви.

Спеціалісти рекомендують уникати смажених суші, гострих соусів, наявності майонезу, оскільки все це негативно впливає на стан здоров’я та загалом робить їжу більш калорійною.

Особливості поживних речовин

Норі – це не просто обгортка для суші, а основний продукт, який в японській кухні використовується дуже часто. Це основний інгредієнт, який зустрічається у великій кількості страв. Він за калоріями дуже низький, проте має велику кількість поживних речовин. До складу норі входять вітаміни А, В та С. Також експерти кажуть, що зовнішнє обгортання рулетів містить в собі йод та мінерали. Вони стверджують, що білки, які є в морських водоростях, можуть покращувати роботу серця та знижувати артеріальний тиск.

Саме від риби надходить значна частина харчового впливу суші. Достатньо навіть кількох рулетів, щоб отримати корисні поживні речовини. Спеціалісти зазначають, що тунець та лосось – це здорові варіанти риби, які точно не зашкодять вазі та фігурі. До складу цих варіантів риби входить білок, омега-3 жирні кислоти, вітамін Д.

Якщо розглядати скумбрію, то вона також багата на омега-3, проте містить у своєму складі ще й селен. Доведено, що цей мінерал захищає від раку. Додаткові поживні елементи надають креветки, вугор, гребінці. Вони також можуть використовуватися під час приготування сушів, ролів.

Щоб зробити суші ще кориснішими, до них можна додати овочі. Деякі рулети, наприклад, каліфорнійські, включають до свого складу авокадо. Вчені стверджують, що воно є джерелом здорового жиру.

Для збільшення кількості клітковини можна їсти суші, які були приготовлені на основі коричневого рису, а не звичайного білого. Додатково можна використовувати приправи, тоді смак точно буде ще більш насиченим. Зазначається, що такий інгредієнт, як васабі, містить в собі велику кількість антиоксидантів, а маринований імбир має противірусні та протимікробні властивості. При цьому експерти не рекомендують вживати соєвий соус у великій кількості, оскільки у ньому є чимало натрію.

Переваги японської кухні


Суші дійсно корисні. Недаремно японці додають їх до свого раціону дуже часто. Риба, яка міститься у страві, позитивно впливає на роботу мозку та гарантує збалансоване функціонування всього тіла. Якщо людина нещодавно перенесла інсульт, то вона може їсти суші без будь-яких хвилювань. Із правильним розподілом порції це може бути навіть корисно. Людина отримає ізотіоціанатам, глюкозинолатам та антизапальні властивості, які покращать самопочуття та зроблять організм більш витривалим.

Переваг у суші дійсно велика кількість. Вони мають у своєму складі корисні амінокислоти, а це означає, що покращується робота мозку, а також кістки стають більш міцними згодом, оскільки риба містить в собі фосфор, а спосіб приготування суші дозволяє зберегти всі корисні властивості, які наявні в ній.

Суші дійсно можуть боротися з раковими клітинами, проте ще на перших стадіях. Щоб збільшити результат, обов’язково потрібно отримувати додатково вітаміни Е, А, С. Експерти зазначають, що в сухому варіанті в норі міститься приблизно 44% білка. Це дуже гарні показники.

Актуальні дослідження стверджують, що такий додаток до суші, як маринований імбир, покращує пам'ять людини. Проте слід зазначити, що після однієї порції точно не буде ефекту, який можна помітити, оскільки він накопичується. Загалом, через деякий час людина дійсно може помітити, що її пам'ять значно покращилася саме від того, що вона вживає суші хоча б кілька разів на місяць. Якщо хтось страждає від менструального болю, то також рекомендується в ці дні вживати суші, оскільки вони дійсно зменшують біль.

Щоб обрати суші, рекомендується звертати увагу на:

  1. Розмір порції.
  2. Використовувану рибу.
  3. Наявність овочів та смакових додатків.
  4. Індивідуальне несприйняття окремих інгредієнтів.

Потрібно розглянути й мінуси, які присутні в усіх суші. Зазначається, що в них замало клітковини та містяться оброблені вуглеводи. Цей факт не можна ігнорувати. Основний компонент популярної японської страви – білий рис, він відразу обробляється та позбавляється майже всієї своєї клітковини, мінералів, вітамінів, які спочатку були закладені до складу. Проте це можна виправити, якщо обрати інший вид рису та правильно його приготувати для суші.

Експерти зазначають, що в цій страві забагато солі, оскільки рис готується тільки з сіллю, а соєвий соус у своєму складі також має багато солі. Разом людина отримає немале дозування. Саме тому після суші дуже часто хочеться пити. Це не той мінус, через який потрібно взагалі відмовитися від суші. Це корисна та смачна страва, просто не потрібно вживати багато соєвого соусу або розводити його невеликою кількістю води. Навряд чи це може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям.

Чим суші відрізняються від ролів?

Багато хто доволі часто плутає роли та суші. Якщо хтось користується доставкою їжі, то рекомендується нарешті вивчити, чим саме відрізняються варіанти один від одного. В асорті ролів суші завжди відсутні, проте варіанти навпаки зустрічаються дуже часто.

Характеристики, якими відрізняються суші:

  • суші готуються лише поштучно, для них використовуються тільки тонкі смужки водоростей;
  • риби та морепродуктів у суші більше, аніж рису;
  • суші не розрізають на шматочки.

Всі інгредієнти ролів схожі, проте їх скручено, замотано саме у рибу чи лист норі. Спеціалісти зазначають, що загалом роли – це офіційний різновид суші. У нього можна додавати будь-які інгредієнти. Головне, щоб все було покладено рівними шарами. Начинка завжди повинна знаходитися не зверху, а всередині.

Для приготування суші зазвичай використовується делікатесна риба. Їх створюють по-особливому. Наприклад, може використовуватися вугор, сьомга, тунець, креветки. Набори трапляються різні. Спеціалісти зазначають, що різноманіття ролів більше за суші, проте ця продукція має в собі більше кількість калорій. Тому, якщо хтось полюбляє японську кухню та при цьому бажає схуднути, то краще їсти суші та локшину. Так можна буде спробувати відразу кілька страв та при цьому собі ні в чому не відмовляти.

В Східній кухні «Авокадо» можна замовити найкращі суші в Тернополі. Гарантуємо швидке доставлення, високу якість. Додатково можна взяти дуже смачну локшину. Їжа готується за спеціальними рецептами найкращими майстрами своєї справи. Пропонуємо високу якість та вигідні ціни.


До всіх новин