+380 (97) 542 75 70 Щодня з 10:00 до 22:45

Чим відрізняються суші від ролів?


Японська кухня в останні роки набула в країнах Європи, в тому числі й в Україні надзвичайної популярності. Наші співвітчизники віддають належне корисним властивостям та високим смаковим якостям страв Країни Сонця, що сходить. Найбільш традиційною їжею японців вважаються суші та роли. Про відмінності між такими двома видами делікатесів поговоримо сьогодні.

Про базові відмінності ролів і суші

Професійним кулінарам відомо принаймні п’ять аспектів, за якими ці два види японських страв різняться.

  1. Форма. Для ролів є характерною форма рулетів із начинкою, покладеною всередину. Суші являють собою рис, у якому додаткові інгредієнти можуть бути зверху.
  2. Розмір і вага. Роли, зазвичай, мають значно більші параметри й важчу масу, аніж їх конкурент, який являє собою маленьку грудочку щільно стисненого рису.
  3. Методика приготування. Суші готуються виключно вручну. Для приготування ролів кухарі використовують особливий килимок. Таке кулінарне приладдя, що допомагає згортати роли, виготовляється з бамбуку й має назву макісу.
  4. Спосіб уживання. Суші, згідно правил японського етикету, дозволяється їсти тільки спеціальними паличками. Правила споживання ролів більш демократичні – такого роду делікатес можна їсти й руками.
  5. Варіативність складу. Для суші є класичним варіантом начинка з риби або інших морепродуктів. Рецептура ролів передбачає набагато більшу різноманітність складових. Зокрема, цей вид їжі може бути доповнений овочами, фруктами, сиром, м’ясом, ікрою та іншими інгредієнтами.

Варто також зауважити, що умовою класичного рецепту приготування обох цих вишуканих страв не є обов’язкове використання сирої риби, особливо, якщо це риба річкова (багато прісноводних риб до вживання в сирому вигляді непридатні). Не прийнято класти до суші й ролів у сирому вигляді й лосось, що є їх надзвичайно популярним компонентом.

Чи відрізняється доставка ролів від доставки суші?

Деякі відмінності стосуються й такого питання, як доставка ролів і суші. Суші завжди доставляються й подаються холодними, бо відповідного роду делікатес заведено вживати охолодженим.

Серед рецептів ролів є багато таких, що передбачають запікання й подачу в гарячому вигляді. Прикладом ролів, які мають доставлятися й подаватися гарячими, є так звані «які-макі». Для такого виду ролів використовується особлива технологія приготування, й важливим критерієм їх цінності є температура страви.

Обираючи компанію, сервіс якої включає доставку страв японської кухні, слід звертати увагу на швидкість виконання замовлення, свіжість та якість національних японських страв.

Цікаві факти про японські страви

Присутність листка норі у складі суші не є обов’язковим, а ось в ролах такий інгредієнт є традиційним. Саме він відіграє вирішальну роль у приготуванні ролів, не дає кулінарному виробу деформуватися.

Для начинки сушів і ролів кулінари використовують або просто рибу, або інші морепродукти – у цій категорії є найбільш популярними страви з креветками, мідіями та кальмарами.

Оперативна доставка їжі, в тому числі страв японської кухні – наш профіль!

Прихильникам кулінарних шедеврів, що прийшли до нас із далекої Японії, ми радимо замовити суші й роли в компанії Східна кухня «Авокадо».

Наш сервіс має кілька переваг:

  • найкращі смакові якості страв, їх професійне виконання;
  • різноманітне меню, широкий асортимент;
  • помірні, демократичні ціни;
  • оперативність доставлення.

Ми гарантуємо, що наша доставка їжі буде швидкою, а страви – беззаперечно свіжими й надзвичайно смачними! Спробуйте і ви переконаєтесь у нашій професійності!


Товари