Соус Горіховий
Вже мабуть ні для кого не є секретом, що в японській кухні використовують дуже багато різних соусів для приготування страв і як додаток до готового вже блюда. Серед найвідоміших це соус унагі. соєвий соус, соус теріякі, устричний, гострий соус шрірача, горіховий, та багато інших.
В Україні однією з найпопулярніших страв яка подається з горіховим соусом є салат Чука з морських водоростей, надзвичайно корисний та смачний і саме він є ідеальним поєднанням з цим салатом. Також його можна використовувати до риби, м'яса. В грузинській кухні цей соус теж є дуже популярним, тільки там його здебільшого виготовляють з волоських горіхів.
Такий соус можна купити в супермаркеті у відділі з японськими продуктами, можна замовити на доставку з будь-якого суші бару, а також можна проексперементувати і приготувати його самому вдома.
Рецепт горіхового соусу
Існує багато рецептів цієї страви з різних видів горіхів, а також кунжуту. Ми розглянемо варіант приготування з арахісу.
- 100 г - солоний арахіс (чудово підійде смажений та солоний)
- 2 ст. л - мед
- 1 ч.л - рисовий оцет
- 10 ст.л - соняшникова олія
- 50-75 мл - вода
- 2-3 ст.л - сік одного лимона середнього розміру
За допомогою блендера подрібніть арахіс, додайте мед та сік одного лимону, оцет і олію.
Тепер додавайте воду невеликими порціями, регулюючи густоту соусу на власний розсуд. Готовий соус має мати консистенцію негустої сметани.
Смачного!