Соус Горіховий

Вже мабуть ні для кого не є секретом, що в японській кухні використовують дуже багато різних соусів для приготування страв і як додаток до готового вже блюда. Серед найвідоміших це соус унагі. соєвий соус, соус теріякі, устричний, гострий соус шрірача, горіховий, та багато інших.


В Україні однією з найпопулярніших страв яка подається з горіховим соусом є салат Чука з морських водоростей, надзвичайно корисний та смачний і саме він є ідеальним поєднанням з цим салатом. Також його можна використовувати до риби, м'яса. В грузинській кухні цей соус теж є дуже популярним, тільки там його здебільшого виготовляють з волоських горіхів.

Такий соус можна купити в супермаркеті у відділі з японськими продуктами, можна замовити на доставку з будь-якого суші бару, а також можна проексперементувати і приготувати його самому вдома.

Рецепт горіхового соусу


Існує багато рецептів цієї страви з різних видів горіхів, а також кунжуту. Ми розглянемо варіант приготування з арахісу.

  • 100 г - солоний арахіс (чудово підійде смажений та солоний)
  • 2 ст. л - мед
  • 1 ч.л - рисовий оцет
  • 10 ст.л - соняшникова олія
  • 50-75 мл - вода
  • 2-3 ст.л - сік одного лимона середнього розміру

За допомогою блендера подрібніть арахіс, додайте мед та сік одного лимону, оцет і олію.

Тепер додавайте воду невеликими порціями, регулюючи густоту соусу на власний розсуд. Готовий соус має мати консистенцію негустої сметани.

Смачного!

До всіх новин

Related Articles

Товари

Сьогодні замовлення приймаємо по телефону 097 542 75 70