Удон
Удн - це локшина яка стала традицією в раціоні японців. Вона товстіша від гречаної локшини соба. Удон широко представлений в ресторанах не тільки Японії, але й і у всьому світі і готують його як у виді холодних так і гарячих блюд.
Локшина є національним продуктом і одним з культурних елементів Японії, поступаючись популярністю тільки рису. Про локшину японці дізнались ще в VIII столітті, запозичивши рецепт у китайців.
Слово удон родом з піденно-китайської назви вонтонів - це невеличкі шматочки тіста, які використовували в супах. В нашій традиції вони відомі як галушки.
Появу удону пов'язують з священником-будистом Кукая, який і привіз рецепт приготування локшини з Китаю як "їжа для розуму, духу та тіла"
Цю локшину їдять як гарячою так і холодною в жару. Традиційними добавками є: зелена цибулька, темпура, креветки, сир тофу, мірін (рисове вино), камабоко (рибні палочки), соєвий соус. Бульйон добавляють з м'яса, грибів, або риби.
Смак бульйону, вид удону та добавок змінюються залежно від регіону. Але в основному темно-коричневий бульйон (з добавкою темної коричневої соєвої місо пасти, використовується у східній частині Японії), а світло-коричневий бульйон з додаванням світлої місо-пасти використовують у західній частині Японії. Так наприклад, при виробництві локшини швидкого приготування начинка коробочок буде відрізнятись для сходу і заходу. Саму локшину виготовляють лише з трьох інгредієнтів пшеничне борошно, сіль та вода.
Замовити удон з доставкою можна на нашому сайті.