Чука або Хіяші Вакаме

Чука, або як ще його називають Хіяші Вакаме - це традиційна японська страва яка складається з бурих водоростей вакаме, з додаванням кунжутної олії, деревних грибів, цукру, оцту, соєвого соусу, та інших компонентів. Пікантності салату надають обсмажені насіння кунжуту і перець чилі. Як правило, в магазинах, ресторанах, службі доставки продають вже готовий салат, заправлений усіма необхідними спеціями та приправами. Його можна використовувати як готову страву а також додавати в роли, та гункани.


Чим корисний салат Чука

Морські водорості завжди були відомі своїми корисними властивостями, тому широко використовуються в медицині, косметології та звичайно ж в кулінарії. Завдяки багатому набору вітамінів, а також мінералів таких, я фосфор, йод, магній, залізо, калій, водорості зайняли гідне місце в раціоні більшості українців.

Цей заморський делікатес дуже багатий корисними речовинами. У складі велика кількість мінералів, таких як йод, ванадій, магній, залізо, кальцій, цинк, селен (дуже корисний для очей), фосфор, а також калій, мідь, натрій, марганець. Цілий набір вітамінів: А, D, К, Е, С, групи В - тіаміни та холін. Крім того, до складу водоростей входять ненасичені і полінасичені жирні кислоти (у тому числі і Омега - 3), рослинний білок, рослинні ферменти і гормони, харчові волокна, калоген. Також це ще й дієтичний продукт, який має невисоку калорійність від 86 ккал до 161 ккал в залежності від складових салату, та багатий мінеральний та органічний склад.


Можна відмітити деякі найважливіші з корисних властивостей водоростей Чука на наш організм:

  • Нормалізують роботу щитовидної залози і приводить в баланс гормональний фон
  • Позитивно впливає на роботу серця і судин, є профілактикою інсультів та інфарктів
  • Поліпшують роботу органів шлунково кишкового тракту
  • Зміцнюють імунітет
  • Активізують діяльність головного мозку, бореться з атеросклеротичними проявами
  • Поліпшують стан кісток, суглобів, шкіри, волосся, нігтів, зубів
  • Профілактика депресій і неврозів
  • Благотворно впливають на жіноче та чоловіче здоров'я
  • Є сильним афродезіаком
  • Через багатого хімічного складу сприяють омолодженню шкіри

Отже як Ви вже зрозуміли, ці салати з морських водоростей неймовірно корисні !

З чим їдять салат Чука

Подавати Хіяші Вакаме прийнято з горіховим соусом, та лимоном.
Ніжний оригінальний горіховий соус прекрасно відтіняє смак водоростей. З ним салат стає ще більш насиченим і ароматним. В якості основи для приготування горіхового соусу можуть служити різні горіхи, або кунжут, також додають оцет, рослинне масло, цукор, сіль, спеції.
Приготувати вдома гіріховий соус досить клопітно, набагато простіше купити готовй в спеціалізованих магазинах японської кухні, або ж замовити на доставку в суші барі.

СМАЧНОГО !

До всіх новин

Related Articles

Товари