Що таке васабі

Васабі, або японський хрін

Васабі - це сильний природній антисептик, він однозначно необхідний при вживанні сирої риби, оскільки володіє сильними антимікробними властивостями які захищають організм щоб убезпечити себе від бактерій. Але і з приготованою рибою хрін хороший в якості приправи яка додає гостроти та повністю відкриває смаки страв з риби та рису.

Приправу можна подавати до основної страви, або загортати в малій кількості до ролів. Здебільшого до суші завжди подають васабі та імбир


Чи правильно ми споживаємо васабі ?

Найкраще буде покласти трішки цього соусу паличками одразу на суші або шматочок рола, занурити в соєвий соус і тоді їсти. Не потрібно 

Не потрібно васабі розбавляти в соєвому соусі, таким чином ми "вб'ємо" і смак соусу і смак васабі.

Надмірна кількість васабі як і соєвого соусу згубно позначається на сприйнятті смаку страви.


В Українській кухні таким аналогом є часний, тому з давніх - давен стало традицією вживати сире сало з часником.

Японський хрін має сприятливу дію на зуби, віін захищає емаль від руйнування і бореться з карєсом

  • очищує печінку від шлаків
  • має антимікробну дію
  • знімає спазми в бронхах
  • запобігає утворенню тромбів
  • розріджує кров

В ансамблі з основною стравою приправа допомагає не тільки відчути повноту смаку, але здатна поправити здоров'я. Тому японська кухня відрізняється від інших кужонь світу і завоювала серця гурманів.

До всіх новин

Related Articles

Сьогодні замовлення приймаємо по телефону 097 542 75 70