Як приготувати заправку для суші

Заправка для рису

Міцукан - дуже часто це слово можна почути в розмові кухарів на професійній кухні ресторану чи служби доставки, де в меню присутні суші та роли.

В нашій країні міцуканом звикли називати соус яким заправляють рис для суші, хоча мало хто знає, що Mizkan Holdings це японська компанія, заснована ще в далекому 1804 році, яка виробляє оцти, гірчицю, заправки для салатів, автентичні східноазіатські соуси та інші харчові продукти.

Отже можна сказати, що компанія дала назву соусу який готуєтся щоб заправляти рис для суші.


Для чого потрібна заправка для рису

Соус - заправку, яку в Японії називають сушідзу необхідно додавати в рис не тільки для того щоб надати йому насичений та яскравий кисло-солодкий смак, але й  для того щоб рис міг триматися купки і з нього можна було робити суші. До тих пір доки свіжозварений рис теплий він буде триматись в ролі, але як тільки він остигне робити суші з нього буде неможливоі

соус-заправка дуже добре справляється з цим завданням.

Як приготувати заправку для рису вдома ?


Немає єдиного рецепту сушідзу, в різних частинах Японії його готують по різному, в одних більш солодкий, в інших більш кисліший, ще в інших більше солі, це вже залежить від вподобань споживача. Таким чином методом експеременту можна підібрати такий варіант який саме більше до вподоби вашим смакам.

Для приготування нам потрібно:

  • Рисовий оцет - 0,5л
  • Цукор - 250 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Водорості комбу - 3 грами
  • Свіжозварений рис для суші 1 кг

Оцет, цукор та сіль засипте в каструлю, поставте на плиту і помішуйте щоб розчинились інгредієнти. Не потрібно доводити до кипіння. Як тільки сіхі продукти розчинились знімаєте з плити, додаєте лист комбу і хай настоїться 10 хвилин.

Все заправка готова.

На теперішній час усі продукти з яких виготовляються суші можна легко і без проблем купити в будь-якому великому супермаркеті. Якщо ви не змогли знайти водорості комбу, то це не є проблемою, заправку можна варити і без нього. А ось з оцетом експерементувати не варто, оскільки рисовий більш ніжніший та кислий і не має характерної для звичайного оцту різкості. 

Були відомі випадки де брали звичайний спиртовий оцет, розводили водою і потім вже використовували як рисовий,  в інших випадках використовують яблучний чи інший оцет, але ми рекомендуємо такого не робити, оскільки це негативно вплине на смак суші.

Залпвати заправку потрібно одразу після приготування рису для суші, поки він ще теплий, обережно перемішуючи щоб не пошкодити жодної рисинки.

На 1 кг вареного рису потрібно 125 гр готової заправки.

Ось така проста та цікава процедура приготування заправки для рису.


Related Articles

Сьогодні замовлення приймаємо по телефону 097 542 75 70