Соус для піци

Томатний соус для піци

Найпопулярніша страва яка завоювала увесь світ - це безумовно піца. На сьогоднішній день найвідоміші два види піци американська та італійська.

Існує безліч рецептів тіста, начинки та соусів. Ви можете приготувати його за власним смаком, більш содким, гострим, дадати зелені, або пряних спецій, тут фантазія не має жодних меж. Але наше завдання максимально наблизити соус до класичного італійського.


Головне в приготуванні цього соусу - це томати. Вони мають бути спілі, червоні, і пахнути томатами.

Якщо не вдалося знайти гарні та запашні томати, їх можна замінити на консервовані у власному соці, бажано італійського виробництва. Такі овочі як правило вже очищені і їх можна перебити блендером.

Рецепт томатного соусу

  • Свіжі томати - 400 гр
  • Оливкова олія першого холодного віджиму - 3 ст. л
  • Морська сіль - 1/2 ч. л
  • Сушений орегано - 1 ч. л
  • Свіжий базилік - 3 листочки. Якщо немає свіжого можна використовувати сушений
  • Часник - 1 зубчик за бажанням

Спосіб приготування

  • Томати подрібнити
  • Додати часний та інші інгредієнти і добре перемішати
  • Посолити. 

Все соус готовий! Такий соус має невеликий термін зберігання. В холодильнику 2 - 3 дні. Для однієї стандартної піци потрібно 190 - 200 грам тіста та 80 грам соусу.

Вершковий соус для піци


Дуже популярним у наш час є ще  і білий, вершковий соус. Цей соус немає ніякого відношення до традиційної італійської піци, але він відповідає нашим смакам і вдало поєднується зі звичними продуктами.

Однак якщо у італійців піца служить як легка закуска з мінімальною кількістю соусу та начинки, то у нас цю страву подають як основну закуску яка може замінити повноцінний обід. 

І начинки і соусу наші співвітчизники воліють класти побільше не шкодуючи інгредієнтів.

Класичним вершковим соусом вважається білий соус, приготовлений з вершків загущених борошном.

Загущуючи соус за допомогою борошна, важливо подбати щоб у ньому не було борошняних грудок. Для цього його спочатку обсмажують у вершковому маслі, або на сухій сковороді.

Рецепт приготування вершкового соусу

  • Вершки жирністью 20% - 0,2 л
  • Вершкове масло - 40 гр
  • борошно пшеничне - 100 гр
  • сіль, італійські трави - за смаком

За бажанням можна додати 1 зубчик часнику, і зелень кропу.

Спосіб приготування

  • Всипте на суху розігріту сковороду просіяне борошно, обсмажте його до карамельного кольору.
  • Додайте масло. Перемішуючи борошно з маслом лопаткою, дочекайтесь коли воно розтопиться.
  • Збиваючи борошно з маслом вінчиком підлийте до них вершки.
  • Додайте сіль і сушені трави. Варіть соус помішуючи лопаткою поки він не придбає кремову косистенцію.

Дайте соусу трохи охолонути і використовуйте за призначенням.

Вершковий соус добре підходить для піци з начинкою з морепродуктів, шинки, грибів. ВІн буде смачним не тільки для піци, але й як густа підлива до страв з курки, риби, макаронів.

До всіх новин



Related Articles