Як варити рис для суші вдома

Для приготування суші вдома, наприклад рол Філадельфія, окрім лосося, сиру, авокадо, норі вам буде потрібно правильно та якісно приготувати основний продукт.

Рис - японський хліб. Його прийнято вважати одним з найголовніших інгредієнтів у приготуванні страв східної кухні, а саме суші та ролів.

Якщо його правильно вибрати та приготувати - це вже половина успіху !

На перший погляд здається, що може бути простіше простого приготувати рис, і  насправді дійсно нічого складного тут немає, окрім декількох нюансів, про які ми охоче вам розповімо.

Обираємо рис 


В теперішній час у будь-якому великому супермаркеті можна без проблем купити усі інгредієнти для приготування ролів, в тому числі і рис для суші. 

Існує два варіанти вибору цього продукту, перший дорожчий: одразу купити спеціальний "Рис для суші"  другий трохи дешевший: обрати рис самостійно серед усіх запропонованих магазином варіантів. Зверніть увагу, навіть якщо ви купили спеціальний рис, то варити його всерівно потрібно дотримуюючись усіх правил.

В першу чергу зверніть увагу на сорт рису. Він обов'язково має бути круглозернистий, оскільи саме цей вид має більше крохмалю який буде нам потрібний для того щоб суші тримались купки і не розлітались. А довгозернистий залишимо для приготування, наприклад узбецького плову.

Після того я ви обрали потрібний сорт рису, подивіться щоб зерна були цілі не биті та не ламані, прозорі. Чудово підходить "преміум" варіант.

Як промивати рис для суші

Отже рис ми обрали, тепер черга дійшла до промивання.

Промивають крупу від пилу та бруду холодною водою, не менше 5-6 разів, а в ідеалі доки вода буде повністю прозорою.

Якщо знехтувати і промити рис теплою водою, то вона вимиє весь необхідний нам крохмаль і вже на цьому етапі уся наша робота буде марною.

Рис дуже ніжна крупа, і тому промивати його потрібно дуже обережно, не терти, не стискати, не віджимати...

Якщо пошкодити зерна то при варінні з нього буде виділятись більше крохмалю і він стане кашоподібним і більше підійде для приготування голубців, а не суші.

Як правильно варити рис для суші


  • Перекладіть промитий рис в каструлю, в ідеалі на дно можна поставити силіконову накладку, щоб не пригорів (якщо немає такої накладки то після того як рис буде зварений підгорілу скоринку можна відділити, для приготування суші вона нам не підійде).
  • Залийте водою у співвідношені 1:1 і дайте постояти 15хв. Це потрібно для того щоб рис став м'якший і швидше та рівномірно зварився.
  • Поставте каструлю на середній вогонь, накрийте кришкою і варіть 15-20 хв не помішуючи і не відкриваючи кришку.
  • Після того як крупа зварилась потрібно вимкнути газ і потримати ще 15 хв з закритою кришкою.

Також дуже гарним варіантом для приготування буде мультиварка.

Якщо рис вийшов пружний і не кашоподібний, вітаємо, ви все зробили правильно. Тепер можна заливати заправку для рису

До всіх новин


Related Articles

Сьогодні замовлення приймаємо по телефону 097 542 75 70